Wat is de WPU warmtepomp?

 

Wat is geothermie?

 

Geothermie of ook wel aardwarmte, verwijst naar de warmte die vervat zit in de bodem. Deze is deels afkomstig uit de immens hete, vloeibare aardkern en deels toe te wijzen aan de capaciteit van de bodem om warmte van de zon te absorberen. Deze warmte kan benut worden als energiebron.

 

 

Hoe werkt een geothermische warmtepomp?

 

Vanaf een bepaalde diepte (tussen 75m en 150m) behoudt de bodem een constante temperatuur, ook al vriest het dat het kraakt of verschroeit de zon het aardoppervlak.

Door gebruik te maken van water als geleider en het warmtewisselingsprincipe, kunnen we zowel warmte onttrekken aan de bodem als er warmte opslaan. Dankzij die energie-uitwisseling kunnen we op betrouwbare en stabiel wijze de woning verwarmen en koelen.

 

 

Geothermie was nog nooit zo toegankelijk

 

Als onderdeel van onze missie om mee vorm te geven aan groene manieren om onze huizen ook morgen te verwarmen en te ventileren op duurzame, betrouwbare en efficiënte wijze, lanceren we de 5e generatie van onze WPU water/water warmtepompen. Deze warmtepomp is dankzij 20 jaar ervaring tot in de puntje verfijnd en is zonder twijfel de energiezuinigste op de markt. De innovatieve WPU 5G-serie onderscheidt zich door gebruik te maken van puur water in de bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard gelijkstroompompen en een voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een fraai vormgegeven omkasting wordt toegepast. Dit alles maakt van de WPU de warmtepomp met een duizelingwekkend rendement.

NL     FR