Het productgamma

 

De WPU 5G water/water warmtepomp is beschikbaar in drie types, afhankelijk van de erop aan te sluiten bron. Per type is de warmtepomp in diverse capaciteiten beschikbaar:

 

Type WPU-i voor aansluiting op

een individuele bron

 

 • Bronflow met eigen circulatiepomp
 • Bij inschakeling een constant hoge bronflow en kleine dT
 • Retourtemperatuur afhankelijk van aanvoertemperatuur
 • Bij uitschakelen gaat pomp uit en is er geen bronflow

 

 

 

Type WPU-c voor aansluiting op

een collectief gesloten bron

 

 • Bronflow vanuit een circulatiepomp in het collectieve bronsysteem
 • Bij inschakeling een constant hoge bronflow en kleine dT
 • Retourtemperatuur afhankelijk van aanvoertemperatuur
 • Bij uitschakelen loopt de afsluiter dicht en is er geen bronflow

 

 

Type WPU-co voor aansluiting op

en collectief open bron

 

 • Bronflow vanuit een circulatiepomp in het collectieve bronsysteem
 • Bij inschakeling een variabele primaire bronflow met grotere dT
 • Regeling op basis van instelbare retourtemperatuur (5°C< Tr < 10°C)
 • Bij uitschakelen loopt de afsluiter dicht en is er geen bronflow

 

De werking van de WPU warmtepomp

 

Onze WPU warmtepomp is inmiddels aan de 5e generatie en we kunnen met trots melden dat deze verfijnde water/water warmtepomp de energiezuinigste is op de markt.

De innovatieve WPU 5G-serie onderscheidt zich door gebruik te maken van puur water in de bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard gelijkstroompompen en een voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een fraai vormgegeven omkasting wordt toegepast. Dit alles maakt van de WPU de warmtepomp met een ongelofelijk hoog rendement. Zo hoog dat hij in staat is rendementen te behalen halen van meer dan 170% volgens de ECOdesign richtlijn. En dit gaat rechtsreeks ten goede van uw EPB score.

 

Efficiëntie

 

Het uitstekende isolatieniveau van nieuwbouw maakt van een warmtepomp veruit de beste keuze. De water/water warmtepomp WPU 5G maakt gebruik van energie in de bodem. We zijn in de Benelux al sinds 2002 de onbetwiste marktleider en monitoren dagelijks ca. 10.000 warmtepompen. Door grondige analyse van deze data zijn we in staat de vijfde generatie warmtepompen niet alleen nog beter te maken dan zijn voorganger, maar tevens de beste warmtepomp die momenteel te verkrijgen is.

 

Verwarmen en koelen

 

De WPU is niet alleen in staat om de woning efficiënt en energiezuinig te verwarmen, maar is ook in staat de woning automatisch te koelen. De mogelijkheid om een woning te koelen is niet meer weg te denken voor een comfortabel binnenklimaat. Met onze warmtepomp wordt de woning passief gekoeld. Hierbij is alleen de circulatiepomp in bedrijf, waardoor koeling nauwelijks energie kost. Bovendien wordt op die manier de bron geregenereerd, zo blijf het rendement verwarming en sanitair warm water jaar na jaar optimaal.

Warm Water

 

Onze specifiek ontworpen inox warmtepomp boiler heeft een optimale gelaagdheid. Hierdoor worden de stilstandsverliezen tot een minimum herleid. Er wordt opgewarmd zonder spiraal waardoor rendementsverlies door kalkaanslag geen euvel vormt. Ook legionella maakt geen kans dankzij onze gepatenteerde opwarmingswijze. Dankzij de combicondensor wordt er sanitair warm water aangemaakt met de warmte uit de woning en wordt opgeslagen in de compacte en volledig in de omkasting geïntegreerde voorraadvaten van 150 of 200 liter.

 

U wil nog meer weten? Ga hier naar de Download pagina.

NL     FR